maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kinderjuustokakut

Kaikkihan tietää, että Kinder kuuluu jokaiseen pääsiäiseen. Eilen karkkihyllyä tuijotellessani kohtasin kuitenkin ongelman: Teenkö tämän kauniin virpojia täyteisen sunnuntain kunniaksi ihanan kinderpiirakan, missä pohja paistetaan ja kuorrutetaan suklaalla vaiko makoisan juustokakkutyylisen kinderkakun. Noo päätinpä tehdä molemmat. Brownietyylinen pohja kuorrutettuna valkosuklaajuustokakulla sekä sulatetulla maitosuklaalla olkaapas hyvä.


Pohja
200g tummaa suklaata
100g voita
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
4dl vispi- tai kuohukermaa
200g mascarponea (tai muuta tuorejuustoa)
240g valkosuklaata
Tilkka maitoa tai vettä
2 liivatelehteä

Päälle
200g maitosuklaata
2dl kermaa


Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa sekä lisää joukkoon muut aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai muffinivuokiin (itse käytin pahvisia muffinssivuokia). Paistaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen valmistusastiasta. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone sekä sulatettu valkosuklaa. Lämmitä hellalla maito, purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kuumaan nesteeseen. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää juustokakkutäyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Jos olet valmistanut kinderleivoksen uunivuoassa voit leikellä sen annospaloihin ennen tai jälkeen kuorruttamisen. Valmista päällinen kiehauttamalla kerma kattilassa ja sulattamalla joukkoon suklaan. Suklaalla kuorruttaessa pidän kakkua aina hetken pakkasessa ennen kuorruttamista jotta pinta on mahdollisimman kylmä ja aloitan aina kuorrutteen valuttamisen leivoksen reunoista.
Anna olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua




Seuraathan meitä myös INSTAGRAMISSA

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti